Appartement Baška Krk voor 5 personen in Kroatie

Appartement Baška is een modern appartement in Baska, gezamenlijk zwembad en whirlpool op 350 m. van zee.

Het begin 2015 geopende Adorami Apartments is een kleinschalig appartementencomplex met in totaal slechts negen appartementen verspreid over drie etages. De ligging is in één woord perfect; op 500 m. van het gezellige centrum van Baska. Strand en zee vind je op nog geen 400 m. Een supermarkt en de eerste restaurants en terrasjes bevinden zich op 300 m.

Adorami beschikt over een ruime gemeenschappelijk tuin met daarin een gezamenlijk openlucht zwembad, terras, whirlpool en barbecue. Een heerlijke plek om even te ontspannen na een stranddag of een dagtrip.

Baska is van oudsher één van de meest geliefde vakantiebestemmingen op het eiland Krk en aan de Adriatische kust in het algemeen. Het is gelegen in een vallei, ingesloten door wijngaarden en olijfboomgaarden. Op de achtergrond zijn de ruige pieken van het Velebit gebergte te zien. Het ca. 2 km. lange witte (fijne) kiezelstrand van Baska heeft de blauwe vlag en staat bekend als één van de mooiste stranden van de Adriatische kust. Rondom Baska vind je ca. 30 kleinere strandjes die je te voet of per boot bereikt. Hier waan je je in je eigen paradijs.

Liefhebbers van natuur zijn op Krk ook op het juiste adres. Er is een ruim aanbod aan flora en fauna. Het landschap wordt verder gedomineerd door Mrgari. Dit zijn traditionele stenen bouwwerken die samen met de stenen omliggende muren werden gebruik om schapen te houden. Een ander specifiek fenomeen is de bora (wind). In combinatie met de oneindige landschappen met medicinale kruiden, vormt dit een gezond leefklimaat.

Ook voor liefhebbers van cultuur biedt Baska mogelijkheden. Er zijn archeologische opgravingen gedaan die terug gaan tot de 5de eeuw na Christus. De St. Lucy’s Abbey, andere kerken en kapellen en het erfgoed museum met een uitgebreide collectie van alles dat met het verleden van Baska te maken heeft, zijn zeker een bezoek waard. Het Baska Tablet is ook een begrip. Dit is een steen met oude geschriften die tot de dag van vandaag als oudste Kroatische tekst wordt beschouwd. Het origineel ligt inmiddels in Zagreb, maar komt oorspronkelijk dus uit Baska. Tot slot noemen we het zee aquarium. Naast een gevarieerd aanbod aan onder-water-leven, heeft het aquarium één van de grootste collecties schelpdieren en zeeslakken.

De in totaal negen moderne appartementen liggen verspreid over het in 2015 opgeleverde, drie verdiepingen tellende Adorami Apartments. Ze zijn er in drie verschillende varianten.

Zo zijn er de 2-4 pers. appartementen met één slaapkamer en een slaapgelegenheid in de woonkamer. Deze appartementen liggen in het hart van het kleinschalige complex en zijn geschikt voor max. twee volwassenen, één kind tot 14 jaar en een baby tot 2 jaar oud. Ze zijn gelegen op de begane grond , eerste etage  of tweede etage . Er zijn tevens 4-6 pers. standaard appartementen. Deze beschikken over twee slaapkamers en een slaapgelegenheid in de woonkamer. De appartementen liggen aan de straatzijde van het complex en zijn geschikt voor max. vier volwassenen, één kind tot 14 jaar en een baby tot 2 jaar oud. Ze zijn gelegen op de begane grond , eerste etage of tweede etage. Als laatste zijn er de 4-6 pers. comfort appartementen. Deze zijn ruimer dan de standaard 4-6 pers. appartementen en liggen aan de tuinzijde van het complex. Ze zijn geschikt voor max. vier volwassenen en twee kinderen tot 14 jaar. De appartementen liggen op de begane grond , eerste etage of tweede etage.

Alle appartementen zijn modern en comfortabel ingericht. Zo beschik je altijd over een afwasmachine, magnetron, airconditioning, gratis WiFi, een balkon of terras en tuinmeubilair. Daarnaast kan je onbeperkt gebruik maken van het gezamenlijke zwembad, whirlpool, barbecue, ligweide en terras in de gemeenschappelijke tuin. Je parkeert één auto op het eigen parkeerterrein van Adorami Apartments.

beschikbaarheid-info-en-boeken