Goedkope vakantiehuizen en chalets te huur in Polen

vakantiehuizentehuur-polen

Een vakantie huren in Polen biedt vele mogelijkheden.

Een cultuurvakantie langs monumenten en Poolse steden zoals Krakau, Gdansk, Warschau. Of natuurlijk een sportieve wandelvakantie, met tochten door de mooiste natuurgebieden in Polen! Zo laad je de batterij weer helemaal op!
Maak kennis met de verschillende regio’s en landschappen vanuit een vakantiehuis of vakantiewoning op een vakantiepark in Polen. Afhankelijk van waar je vakantiehuis zich bevindt, geniet je van de rust en puurheid van het platteland, vermaak je je aan een recreatiemeer, of geniet je van een heerlijke strandvakantie. Ga ook eens fietsen of wandelen in de omgeving, of in één van de natuurparken, en maak eens een uitstapje naar de stad. Vergeet niet te proeven van de lokale keuken in een dorpje. Of probeer ze zelf te bereiden in je eigen keuken in je vakantiehuis in Polen!
Vakantie vol natuur: Nationale parken in Polen

De natuur is een echte trekpleister van Polen als vakantieland. Polen heeft maar liefst 23 nationale parken.

De parken hebben elk een heel eigen karakter; wandelende zandduinen (Slowinski Nationaal Park), en oerbossen (Babiogórski en Bialowieza Nationaal Park). Bergen, rotspartijen met ketelvormige dalen die uit de ijstijd stammen (Karkonoski Nationaal Park), meren, veen- en moerasgebieden (Poleski Nationaal Park), holen, grotten, ravijnen en rotsformaties (Ojcowski Nationaal Park). 8 parken staan er dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst als “World Biosphere Reserve”, wegens hun unieke flora en fauna. Het Bialowieza Nationaal Park staat tevens op de lijst van Wereld Cultuur Erfgoed, en is bekend om zijn ongerepte oerbos en de vrij in het wild levende wisents (grootste zoogdieren van Europa). Via gemarkeerde wandelpaden kan de wandelliefhebber genieten van het natuurschoon. Ontdek het vanuit onze vakantiehuizen in Polen!

Informatie aanvragen over onze vakantiehuizen in Polen