Prachtige vakantiehuizen en chalets te huur in Slowakije

Huur een vakantiehuis/vakantiehuisje/bungalow in Slowakije

Grenzend aan Oostenrijk, Tsjechië, Polen de Oekraïne en Hongarije vormt Slowakije het centrum van midden Europa. Wie kiest voor een vakantiehuis in Slowakije kiest voor een vakantie in de ongerepte natuur. Hier vind je nog oerbossen, unieke flora en fauna, en indrukwekkende berggebieden met watervallen, grotten, rotspartijen en diepe ravijnen. Schitterende panorama’s, 350 km wandelroute om te genieten van de natuur, nationale parken, stuwmeren… Ook voor de liefhebbers van cultureel en historisch erfgoed is er veel te bezichtigen; burchten, kastelen, kerken, openluchtmusea van bergdorpen met houten huisjes en 15e eeuwse kerken, voormalige mijndorpen. Een aantal monumenten en steden staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er is hier genoeg te ontdekken, en dat doe je toch het beste vanuit een vakantiehuis in Slowakije!

Je vakantiehuis in Slowakije is de perfecte uitvalsbasis om dit mooie land te verkennen.

Ons aanbod vakantiehuizen in Slowakije varieert van luxe (houten) vakantiewoningen en chalets, en villa’s op een vakantiepark, tot eenvoudige traditionele houten huisjes. Voor elk wat wils dus. Vaak liggen ze mooi in het groen, soms zelfs in een natuurreservaat. Je ben echt even in een andere omgeving, in een vakantiehuis in Slowakije!

Slowakije: actief genieten van de natuur

Slowakije kent meerdere nationale parken, waarvan de Hoge Tatra en het Slowaaks Paradijs de bekendste zijn. De Hoge Tatra is een hooggebergte met bossen, talrijke watervallen, bergmeren, grotten en een unieke flora en fauna. Bezoekers kunnen hier eindeloos wandelen; er is een dicht net van bewegwijzerde wandelroutes van diverse moeilijkheidsniveaus. Ook zijn er fietspaden voor mountainbikers en is het een paradijs voor bergbeklimmers. En in de winter kan er geskied worden, er bevinden zich meerdere skipiste. Ook het nationaal park Slowaaks Paradijs is erg in trek. Nauwe kloven en ravijnen, stijle bergwanden, riviertjes en watervallen, en zelfs een ijsgrot. Ontdek de verschillende nationale parken vanuit onze vakantiehuizen in de berggebieden.

Informatie aanvragen over onze vakantiehuizen in Slowakije