Vakantiehuizen en luxe wintersport chalets te huur in Zweden

vakantiehuizentehuur-zweden

Vakantiehuizen| bungalows  huren in Zweden

Vanuit het noordoosten loopt de ca. 2.700 kilometer lange kustlijn van Zweden via de Botnische Golf, de Oostzee, de Sont en het Kattegat door tot aan het Skagerrak. Zweden vormt, samen met de landen Denemarken, Noorwegen en IJsland, Scandinavië.

Zweden is van oudsher ingedeeld in drie Rijksdelen die ieder weer bestaan uit verschillende landstreken.

Deze landstreken zijn diep geworteld in de Zweedse traditie en waren oorspronkelijk politiek zelfstandige rijken met eigen wetgeving. De indeling in landstreken wordt nog veel gebruikt, hoewel ze sinds lange tijden geen administratieve functie meer heeft.

Norrland is bergachtig met grote wouden en vele rivieren en meren. Norrland beslaat bijna twee derde van de totale oppervlakte van Zweden. In het gebied boven de poolcirkel gaat de zon in de periode van mei tot midden juli niet onder. De winter biedt echter het overweldigende schouwspel van de lichten van het Noorderlicht dat aan de hemel te zien is. Alle vormen van wintersport en sneeuwactiviteiten zijn gedurende de winterperiode te doen in deze regio. Dit is tevens het gebied waar het Sami volk (Lappen) werken om hun cultuur levend te houden, rendieren houden voor het levensonderhoud. Het is een bijzonder dunbevolkt gebied; het merendeel van de mensen woont in de steden aan de kust. Met een beetje geluk kom je onderweg in Norrland fauna tegen die je in het dichtbevolkte West-Europa alleen nog maar in dierentuinen ziet. Wolven, lynxen, veelvraten en honderden vogelsoorten. Noord-Zweden bestaat uit zeven provincies met allemaal hun eigen karakter. Norrbotten en Lappland waar je nog vele Samische kenmerken vindt, en een ongerepte natuur. Vasterbotten met zijn levendige cultuursteden. Medelpad en Angermanland met de spectaculaire rotsen, die eindigen in de baaien die op Fjorden lijken. Jamtland en Harjedalen staan bekend om hun uitgestrekte wouden en hoge bergen, waar veel geskied en gewandeld wordt. De provincie Halsingland staat bekend om zijn blauwe bergen en vele meren, in combinatie met de vele muziekfestivals.

Informatie aanvragen over onze vakantiehuizen in Zweden